Koulutukset

Pohjoismaisen merimelonnan ohjaajayhdistys (NIL Finland) kehittää ja ylläpitää turvallisuusasioihin painottuvia laadukkaita merimelonnan perus- ja jatkokursseja, mutta ei itse järjestä niitä. NIL:n koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja voivat järjestää sekä yritykset että melontaseurat. NIL:n sivuilta löytyy linkki kaikille hyväksytyille kurssin järjestäjille. 

Kursseilla painotetaan käytännön melontatilanteissa tarvittavia taitoja ja ne noudattavat NIL Finlandin määrittelemiä kurssirunkoja. Jatkokursseilla jokainen osallistuja saa aina kouluttajalta henkilökohtaisen palautteen. Kouluttajana toimii aina NIL Finlandin lisensoima kouluttaja ja kursseilla noudatetaan oppimisen kannalta tehokasta ryhmäkokoa (enintään 6 oppilasta/kouluttaja).

NIL Finlandin koulutuspolku tarjoaa kaikille melojille mahdollisuuden kehittää omia taitojaan melojana. Osaamistaan voi laajentaa aina merimelonnan oppaaksi ja kouluttajaksi asti (Sea Kayak Guide ja Sea Kayak Instructor) katso lisää tutkinnoista.

Kouluttajina NIL:n kursseilla voivat toimia vain henkilöt, joilla on kurssivaatimukset täyttävä NIL tutkinto suoritettuna. ”Kayaker” peruskurssilla kouluttajana voi toimia NIL Guide tai NIL Instructor. ”Sea Kayaker” ja ”Advanced Sea Kayaker” jatkokursseja voivat pitää NIL Instructorit, jotka ovat perehtyneet kurssisisältöihin ja käyneet seuraamassa yhden kurssin käytännössä. Tällä varmistetaan laadukas ja ammattitaitoinen koulutus, mikä on NIL:n toiminnan perusperiaate.

NIL Finland varaa oikeuden valvoa kaikkia järjestelmänsä mukaisia kursseja ja tarvittaessa puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin.

Lisätietoja saat toimintakoordinaattoriltamme, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

NIL KAYAKER

Merimelonnan peruskurssi on turvallisuusasioihin painottuva kurssi, joka antaa vahvat perustaidot melontaharrastuksen aloittamiselle sekä hyvän pohjan melonnan jatkoharjoittelulle.

Kurssin suorittanut meloja hallitsee melonnan perustaidot ja ymmärtää riskitekijät vesillä liikuttaessa.

NIL SEA KAYAKER

Sea Kayaker kurssilla laitetaan melontataitojen perustukset kuntoon. Kehitetään hyvää melontatekniikkaa. Opitaan kunnolla kallistamaan kajakkia osana ohjaustekniikoita. Harjoitellaan turvallisessa ympäristössä aallokkomelonnan perusteita ja erilaisia pelastautumisia. Tutustutaan kajakin hinaustekniikoihin, melojan ensiaputaitoihin sekä navigoinnin perusteisiin.

Kurssi antaa myös hyvän pohjan Euro Paddle Pass järjestelmän EPP2 tason suorittamiselle (taitokoe suoritetaan erikseen). 

NIL ADVACED SEA KAYAKER

Advanced Sea Kayaker kurssilla melontataitoja viedään pidemmälle ja vaativampiin olosuhteisiin. Opitaan toimimaan ryhmän johtajan apuna pelastautumistilanteissa toimimalla niin pelastajana kuin avustavana hinaajana. Kurssilla pyritään luomaan käytännön tilanteita, joissa opitaan myös ymmärtämään ja arvioimaan riskejä. Kurssin suorittanut mieltää itsensä jo kykeneväksi melojaksi.

Kurssi antaa myös hyvän pohjan Euro Paddle Pass järjestelmän EPP3 tason suorittamiselle (taitokoe suoritetaan erikseen).

Ilmoittaudu

Ei tiedossa olevia tapahtumia juuri nyt

 

Työkalut

Asiakirjat

Henkilörekisteri